fbpx

Friday Stylingday – Balkon Make-over

– 10 juli 2020 –

Balkon make-over.

Het is eindelijk weer zover: de warme temperaturen staan voor de deur. Bij mooi weer zitten we graag buiten. Heerlijk, maar wat nu als je geen tuin, maar een balkon hebt? Hoe zorg je ervoor dat jouw balkon functioneel én mooi tegelijk is? Doorgaans is een balkon niet groot dus dien je het handig in te delen.

Wij vinden het leuk om een paar stylingstips te geven, zodat je genoeg inspiratie kan opdoen voor een klein balkon.

 

Je binnen verlengen met buiten.

Het balkon grenst vaak direct aan de woonkamer en is daarmee direct het verlengstuk van je woonkamer en interieur. Gelukkig is er een breed assortiment buitenmeubelen welke heerlijk kunnen matchen met het interieur binnen. Zo zet je direct je eigen sfeer door naar buiten.

 

 

Omgaan met beperkte ruimte.

Omdat de ruimte van een balkon meestal beperkt is moet je hier wel slim mee omgaan. Kies voor twee relax stoelen. Zo kun je met visite ook genieten zonder dat je boven op elkaar moet zitten. Al eens gehoord van een ‘balkonbar’? Deze plaats je aan de reling waardoor je onwijs veel ruimte kan besparen en je balkon oogt groter. Style je balkon af met kussens, een buitenkleed en wat gezellige (hang)planten en voilà: klaar is je mini tuin.

 

 

Toch liever een bankje?

Liever echt languit relaxen op je balkon?

Idee: een loungebank van oude pallets! Plaats twee pallets op elkaar en style deze af met heerlijk zachte kussens. Klaar is je plekje om na een lange werkdag op neer te ploffen met een drankje in de hand. Of wordt ‘s ochtends rustig wakker met een bakje koffie! Met deze budget tip heb je binnen een handomdraai een nieuwe loungeplek gecreëerd.

 

 

Tip: koop als zitkussen een ledikant matras. Deze maat komt vaak overeen met de maten van een pallet.