fbpx

Daar staan we weer

– 23 februari 2021 –

En daar staan we. Alweer. Alleen. Wachtend op de volgende kijker. Een kijker die ineens besloten heeft niet meer te komen opdagen, maar dit vergeten is te melden. Vergeten? Of was het misschien gemakzucht? Wat het ook was, onze makelaar is voor niks naar een woning gereden en de verkoper heeft voor niks zijn woning verlaten. Daarbij heeft de verkoper zich uitgesloofd met opruimen en boenen, heeft hij zich verheugd op het belletje van de makelaar en was hij ontzettend benieuwd naar de reactie van de kijker. Waarom maak je een afspraak om vervolgens niet te komen? Heb je goed gekeken naar de woning of vond je de straatnaam gewoon leuk klinken? 

 

“Wij bellen een dag vóór of de dag van de bezichtiging

nog na of mensen de afspraak wel goed

in hun agenda hebben staan en van plan

zijn om te komen”.

 

Al eerder hebben wij een blog geplaatst met betrekking tot het niet komen opdagen. Een grote ergernis van ons, maar inmiddels ook van verkopers. Wist je dat wij er tegenwoordig een taak bij hebben? Wij bellen de dag vóór of de dag van de bezichtiging nog na of mensen de afspraak wel goed in hun agenda hebben staan en van plan zijn om te komen. Het gaat wat ver dat dit nodig is, is het niet? Op één of andere manier zijn er behoorlijk wat mensen die niet begrijpen dat er op de plek in de agenda waar zij stonden een andere kijker ingepland had kunnen worden die wel heel graag had komen bezichtigen. Nee, natuurlijk is niet iedereen zo. Voel je ook vooral niet aangesproken als je wel netjes komt opdagen of als je met een duidelijke, goede reden van te voren afbelt. De mensen die dit lezen en het niet doen, beseffen vast en zeker dat dit voor hen is bedoeld.

 

“Maak verkoper niet onnodig blij en laat ons geen onnodig werk verrichten”

 

Natuurlijk wil je er snel bij zijn, maar neem de tijd om een woning eerst goed te bekijken. Voldoet de woning aan jouw wensen? Is het groot genoeg? Is de ligging naar je zin? Kun je het financieren? Maak verkoper niet onnodig blij en laat ons geen onnodig werk verrichten. Zo kunnen we iedereen tevreden houden =)

Alvast vriendelijk bedankt.