fbpx

De Stationstuinen – Barendrecht

– 1 maart 2023 –

“Een bruisende plek waar straks duizenden mensen wonen, werken, leren en recreëren.” Als je de locatie kent kun je het je misschien nog niet voorstellen, maar het is wel de ambitie van de gemeente, marktpartijen en woningcorporaties om het werkelijkheid te laten worden. Circa 3.500 woningen ten oosten van het NS station in Barendrecht op een stuk grond zo groot als ongeveer 55 voetbalvelden. De plannen liegen er niet om. 

Heb jij het project al voorbij zien komen? ‘De Stationstuinen’. Een traditionele woonwijk, maar dan net even (heel) anders. De omvang van het project is behoorlijk indrukwekkend en de impressies die er tot nu toe zijn gemaakt zien er veelbelovend uit. De start bouw van de eerste woningen staat al gepland vóór de zomer van 2024. Het gebied is op dit moment gedeeltelijk een bedrijventerrein, maar er zal gefaseerd plaats gemaakt worden voor woningen. Hierover is nauw contact met de betreffende bedrijven.

Maar wat voor woningen kunnen we verwachten? Hoewel de tekeningen nog niet definitief zijn en het plan verder moet worden uitgewerkt valt er op de website al wel te lezen dat het zal gaan om ongeveer 30% sociale woningbouw en dat ongeveer 30% van de overige woningen valt in de categorie betaalbaar wonen. Niet geheel onbelangrijk: het betreffen zowel koop- als huurwoningen. Naast de woningen is er ook nog voldoende ruimte voor voorzieningen, bedrijven en kennis- en opleidingsinstellingen, namelijk zo’n 67.500 m2!

Direct naast het NS-station van Barendrecht en dus een optimale verbinding met Rotterdam en de rest van de Randstad. Het zal de nieuwe bewoners makkelijk worden gemaakt om zowel met het openbaarvervoer als te voet of met de fiets naar hun bestemming te gaan. Een gezonde, duurzame en vooral groene leefomgeving. Oftewel: helemaal klaar voor de toekomst.

Inschrijven voor de eerste fase is nog niet mogelijk, maar wil jij op de hoogte worden gehouden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Kun je echt niet wachten? En wil je nu al (letterlijk) wat van de sfeer proeven? Dat kan! Sinds kort heeft café Clementine zijn deuren geopend. Een echte aanrader!

Bron: De Stationstuinen