fbpx

Verkopen onder voorbehoud van aankoop

Voorbehoud hier, voorbehoud daar. We kennen bijna allemaal wel de voorbehouden in een koopovereenkomst. Eén van die voorbehouden is ‘onder voorbehoud van verkoop eigen woning’. Dit, onder andere, om dubbele lasten te voorkomen. Maar door de huidige woningmarkt zien wij inmiddels dat er iets nieuws is ontwikkeld: niet willen verkopen, voordat er een nieuwe woning is gevonden. Maar hoe pak je dit aan? Als eerste makelaar in de regio komen wij met het volgende: ‘Verkopen onder voorbehoud van aankoop’. Je woning komt ‘gewoon’ in de verkoop, maar daar wordt duidelijk bij aangegeven dat de koop alleen door gaat als er binnen een bepaalde periode (bijvoorbeeld 6 maanden) een andere woning wordt gevonden. Is het je binnen die 6 maanden niet gelukt? Dan kun je de verkoop ongedaan maken. Een andere optie is om aan de koper een periode van uitstel te vragen.

Dit is natuurlijk voor een verkoper een ideale optie. Echter kunnen wij ons voorstellen dat het voor een koper een stuk minder aantrekkelijk wordt. Hoe lang moet je wachten tot je eindelijk je nieuwe woning kan betrekken? Daarom, de MAAR. Omdat het voor een koper een behoorlijk onzekere situatie is, bestaat de mogelijkheid om er een clausule aan toe te voegen. De koper heeft dankzij die clausule de vrijheid om verder te kijken naar een andere woning. Vindt de koper een interessante woning, dan is hij in de mogelijkheid om de verkoper 48 uur te tijd geven om het voorbehoud te laten vervallen of de koopakte te ontbinden.

Een nieuw systeem, maar op deze manier kan er extra doorstroming ontstaan op de huizenmarkt en heeft uiteindelijk iedereen er baat bij. Klinkt goed, niet?
Interesse? Vragen? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

  • Bekijk de Privacyverklaring voor de omgang met u gegevens

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.