fbpx

Hello Sunshine!

– 26 juni 2020 –

Feeling hot, hot, hot – houd je hoofd koel bij alles wat je doet, houd je hoofd koel, want dat doet je goed – Op één of andere manier komen er bij mij heel snel liedjes naar boven zodra ik begin met het schrijven van een blog. Zo ook deze keer. Het zijn niet de meest hippe liedjes, maar wel heel toepasselijk voor vandaag. Heb jij al een manier gevonden om koel te blijven? En heb je ook aan je woning gedacht? Want slapen met deze hitte is wel een dingetje. Wij hebben wat tips voor je, zodat jij vannacht gewoon heerlijk je bed in kan duiken.

1 – Gooi alles open! (en weer dicht)

In de ochtend is het nog heerlijk buiten en dus tijd om je ramen open te gooien. Laat maar waaien! Niks frisser en fijner dan de buitenlucht door je woning, maar laat het niet te lang open staan. Zorg dat je de rest van de dag de ramen hebt gesloten, de rolluiken naar beneden zijn en de gordijnen dicht. Hoe donkerder, hoe beter!

2 – Vermijd apparatuur die warmte opwekt

Het klinkt misschien wat vreemd, maar dit kan absoluut werken. Wat dacht je van kaarsen, de oven, gloeilampen. Het wordt allemaal warm en dus heeft het effect op de warmte in je woning. Eet vandaag maar lekker eens een salade, is nog goed voor je ook.

3 – Blijf zelf rustig

Stofzuigen kan morgen en die dweil schiet niet op als je niet hebt gestofzuigd, dus ga rustig op de bank zitten met een fris wijntje of een glas water. Jij stoot namelijk ook warmte uit!

4 – Zon bescherming voor je huis

Nog een tip is je gevel beschermen tegen de zon. Die blijft namelijk de hele avond nagloeien. Zorg ervoor dat er schaduw opvalt d.m.v. een zonnescherm en/of bomen en planten.

5 – Ga voor het stevige werk

Lukt het niet om het met de bovenstaande tips koel te houden? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om voor zwaarder geschut te gaan:

  • Ventilator – een goede ventilator die stil zijn werk doet. Kun je rustig slapen met een heerlijk briesje.
  • Air-cooler – een tussenvorm van een airco en een ventilator. Je kunt hem vullen met water of ijs en hiermee koelt (en zuivert) hij de lucht. Bijkomend voordeel: een aircooler verbruikt een stuk minder energie ten opzichte van een airco. Zo denk je ook nog aan het milieu.
  • Mobiele airco – Ben je er helemaal klaar mee en eis je nu koele lucht? Dan ben je misschien toch toe aan een mobiele airco. Hiermee kun je iedere ruimte op gewenste temperatuur brengen. De lucht wordt droger en het kost meer energie dan het bovenstaande, maar jij hebt hoe dan ook een koel huis.

Fijn weekend en sweet dreams!