fbpx

Koper weet niet van ophouden

– 10 februari 2021 –

2020 Was een bizar jaar voor de huizenmarkt. Niet het eerste jaar waarin de huizenprijzen maar bleven stijgen, maar wie had verwacht dat dit zolang door zou gaan? De huizenprijzen stegen met 11,6%. Als doorstromer is het mooi meegenomen. Met de lage rentestand en je overwaarde kon je misschien wel een stuk groter of vrijer gaan wonen. Als starter is het daarentegen bijna onmogelijk geworden om aan een woning te komen. Zo heeft het zijn voor en zijn tegens. Maar hoe je het ook wendt of keert, misschien dat 2021 nog gekker wordt. 

De koper weet niet van ophouden. Woningzoekenden gaan de strijd met elkaar aan en nemen hierbij steeds meer risico’s. Een maximale hypotheek of bieden zonder voorbehoud van financiering zien wij steeds vaker voorbij komen. Overbieden met duizenden euro’s is ineens niet gek meer. Onderhandelen over de vraagprijs? Pff, het is niet meer te vergelijken met 10 jaar terug.

Uit de nieuwe Funda index blijkt dat de kopers, na een dip in december 2020, weer volop op jacht zijn. Het indexcijfer daalde in december van 98(november) naar 79, maar steeg in januari 2021 weer naar 102. Hoewel de koper dus weer druk in de weer is, blijkt dat de verkoper er iets minder vertrouwen in krijgt, deze nam met 3 punten af naar 80. Niet terecht, zou je zeggen.

Op dit moment is 48% van de kopers bereidt om enig risico te nemen. Wij zijn benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.

Wil jij je woning verkopen? De koper staat al klaar! Vraag nu een vrijblijvende waardebepaling aan  en we bespreken graag de waarde van je huis en de mogelijkheden voor een eventuele verkoop.