fbpx

Mag ik uw adres alstublieft?

– 18 maart 2021 –

Je hebt het vast ook weleens: je leest iets wat je wilt onthouden. Even later kom je er op terug en weet je het niet meer. Heel irritant. Laat ik dat nu, op dit moment, hebben met een straatnaam. Ik nam de naam niet serieus, maar hij bleek wel degelijk te bestaan. We zijn 2 dagen verder en ik heb echt geen idee meer over welke straatnaam het ging. 

Wat doe je als je het niet meer weet? Je gaat zoeken. Nou, als je zoekt op vreemde straatnamen, dan kun je je lol op. Hoe zijn sommige namen ontstaan? Had iemand een drankje te veel op? Een niet al te beste dag? Misschien een weddenschap verloren? Wat het ook was, wij kunnen hier best van smullen. Voor jullie hebben wij er een aantal op een rijtje gezet van de meest vreemde, grappigste, raarste, meest dubbelzinnige, vraagteken roepende straatnamen.  Here we go!

  • Eendekotsweg in het Zeeuwse Gopinge – Houdt dit dan in dat hier heel veel eenden over hun nek gaan? Nee helaas, ‘kot’ heeft ook wel een betekenis als ‘hok’. We hadden het graag een stuk spannender gemaakt, maar helaas is het gewoon zo simpel dat eigenlijk om een eendenhok ging.
  • Weg naar het Stomme Kruis in Kapelle – Om eerlijk te zijn: lollig kunnen wij deze niet noemen. Het is wel een naam die je aan het denken zet. Welk kruis? Waarom stom? En, naar welke kant van die weg moet je dan lopen om richting dat stomme kruis te lopen? Je loopt tenslotte via de ene kant er naartoe en via de andere kant erbij vandaan. Ja, we willen niet moeilijk doen, maar logisch is het niet.
  • Achter den Engelschen Pispot in Den Bosch – Echt. Geen idee.
  • Poepershoek in Poepershoek- Denk jij ook in plaatjes? Wij wel.
  • Boerengatkade in Rotterdam – Ja, in Rotterdam. Met om de hoek het centrum. Het woord ‘boerengat’ is toch niet heel toepasselijk, zou je zeggen.
  • Voor de Blanken in Ruinen – Het zou mij niks verbazen als deze naam binnenkort verandert gaat worden.
  • Wipperspark in Den Haag – We gaan er maar vanuit dat er heel veel speeltuinen met wipkipjes staan/stonden.
  • De Ajaxstraat in Rotterdam – Dit moet toch iemand gedaan hebben om de Feyenoorders dwars te zitten? En dan vervolgens het excuus gebruiken dat het om het wasmiddel gaat wanneer er iemand bij je voordeur stond om verhaal te halen. Hier op kantoor zijn de meningen verdeeld.
  • De Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort  in Duiven – De langste straatnaam van Nederland sinds 2019. Echter staan er geen woningen, dus je zou het niet zo snel hoeven te gebruiken.
  • Hoerejacht in Enkhuizen – Misschien wordt het toch eens tijd om dieper te graven naar de betekenis van alle straatnamen. Ook dit is er weer eentje waarvan we geen idee hebben waarom iemand het ooit zo genoemd heeft. Mochten we tijd over hebben, zullen wij het zeker eens doen.

Hoewel ik nu best wel wat straatnamen voorbij heb zien komen, weet ik nog altijd niet om welke straatnaam het 2 dagen geleden ging. Bij deze de tip: app iets wat je niet wilt vergeten direct even naar je partner of beste vriend(in). Geen frustraties meer over dingen die je bent vergeten!

Heb jij een favoriet?