fbpx

NVM OPEN HUIZEN DAG

– 12 september 2023 –

De R zit weer in de maand. En uiteraard denken we dan allemaal aan de herfst en de winter, MAAR heb je ook al gedacht aan de najaarseditie van de NVM Open Huizen Dag? Zaterdag 30 september zullen duizenden woningeigenaren in het hele land de deur weer open zetten voor potentiele kopers. Voor woningzoekenden dé uitgelezen kans om in het weekend en zonder afspraak binnen te lopen bij de deelnemende woningen.

Ben jij op zoek naar jouw droomwoning en ben je van plan om tijdens de NVM Open Huizen Dag 1 of meerdere woningen te bezoeken? Bij deze een paar tips waar je op kunt letten!

1. Plan je route!

Er is niks zo vervelend als van hot naar her rijden in een onlogische volgorde en daardoor ontzettend veel tijd te verliezen. Maak een lijstje met de woningen waar jij naartoe wilt gaan en plan een handige route.

2. Noteer je vragen

De NVM Open Huizen Dag is niet alleen een kans om een woning te bezichtigen, maar ook om je vragen te stellen AAN DE EIGENAAR! Wie weet er tenslotte meer van de woning dan de gene die er woont? Heb je vragen, noteer ze dan alvast van te voren. Zo weet je zeker dat je niks vergeet.

3. Eten en drinken

Ja, misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker zo belangrijk. De NVM Open Huizen Dag is van 11.00 tot 15.00 uur. Oftewel: ook met lunchtijd. Neem een boterham mee of check op je ‘routeplanner’ of je niet heel toevallig langs een leuk restaurant komt. (Wij zouden gaan voor optie 2)

4. Kijk verder

De woning is belangrijk, maar heb je ook nagedacht over de buurt? De locatie van een woning is in veel gevallen een reden om wel of niet tot koop over te gaan. Misschien is het een idee om niet alleen de woning te bekijken, maar ook een kleine wandeling te maken door de buurt. Heb je direct de benen even goed gestrekt.

5. Houdt het overzicht

Misschien voelt het een beetje vreemd om aantekeningen te maken terwijl je door een woning loopt, maar wanneer je 3, 4, 5 woningen bezoekt binnen een paar uur kan het best heel slim zijn.

6. Wees vriendelijk

Vanzelfsprekend zou je zeggen. Toch is dit niet altijd het geval. Nadeel: je krijgt geen gunfactor. Natuurlijk geeft vriendelijkheid ook geen zekerheid op die gunfactor, maar in sommige gevallen kan het zeker doorslaggevend zijn. Daarnaast: zoveel moeite is het niet, toch?

7. Droomwoning gevonden!

Ben jij je droomwoning binnengelopen? Super leuk, maar nu begint het serieuze werk! Doordat de (meeste) makelaars maandag pas weer open zijn, kunnen wij ons best voorstellen dat je er een beetje zenuwachtig van wordt. Stuur daarom alvast een mail met je bod of eventuele vraag/vragen. Zo kan de makelaar dit maandagochtend direct oppakken. Let op: wij geven onze verkopers ook tips! Eén daarvan is niet ter plekke te gaan onderhandelen. Top dat je enthousiast bent, maar heb heel even geduld =).

Alvast heel veel succes!