fbpx

NVM Open Huizen Dag 2023

– 13 september 2023 –

Tips voor de verkoper!

  1. Opruimen

Niks is zo fijn als een opgeruimde woning binnen lopen. Kijkers moeten zichzelf in jouw huis zien wonen en dat werkt het beste wanneer er zo min mogelijk ‘ruis’ aanwezig is. Even de tekeningen van de muren, speelgoed achter het schot, aanrecht strak en afstandsbedieningen netjes bij de tv of in de la.

  1. Kleine klus, groot verschil

Een plintje die al jaren ontbreekt, een schroef die al een paar weken los zit of een lamp die eigenlijk nooit is opgehangen. Het is vaak niet zoveel werk, maar het maakt je woning wel af.

  1. Gillende kinderen en blaffende honden

Zorg voor rust. Over het algemeen komen kijkers met z’n tweeën of meer. Hoewel je kinderen vast heel lief zijn en je hond meestal rustig in zijn mand ligt, doe je er verstandig aan om ze een dagje bij vrienden of familie onder te brengen.

  1.  Appeltaart

Onwijs cliché: de appeltaartgeur tijdens een bezichtiging. Toch zit er wel wat in: een appeltaart geeft een huislijk gevoel en we kunnen simpelweg niet ontkennen dat je er spontaan trek van krijgt. Maar we gaan je echt niet in de keuken zetten. Waar het om draait is dat de eventuele nare geurtjes in ieder geval verdwenen zijn. Verschoon de kattenbak, haal je vuilnisbak nog even leeg en doe nog een extra spuitje in het toilet waar nodig.

  1. Een schoon huis verkoopt beter

Nog een kleine aanvulling op het opruimen en het verwijderen van vieze geurtjes: zorg ook dat het schoon is. Stofzuigen, dweilen en de ramen zemen. Het zijn misschien niet je favoriete bezigheden, maar hoe je het ook wendt of keert: een schoon huis verkoopt beter.

  1. Leid rustig rond

We snappen best dat het spannend kan zijn om kijkers rond te leiden, maar kijkers willen geen nummertje zijn. Probeer daarom rustig te blijven en geef de mensen de tijd om rond te kijken en eventuele vragen te stellen.

  1. Let op met wat je wel en niet vertelt

Jij weet (zo goed als) alles over je woning. Dat is natuurlijk super handig als mensen met vragen komen, maar let wel op met wat je vertelt. Liegen is zeker niet nodig, maar blijf zakelijk.

  1. Ga niet zelf in onderhandeling

De laatste tip, maar wel één van de belangrijkste. Soms heb je er een kijker tussen zitten die direct een bod neerlegt. Neem het bod voor kennisgeving aan en ga er niet direct op in. Verwijs altijd door naar ons. Wij zullen altijd in overleg met jou de onderhandelingen voor je voeren.

Kom je er even niet uit? De makelaar is op de dag zelf speciaal voor de deelnemers van de NVM Open Huizen Dag telefonisch bereikbaar!