fbpx

Regel voor 1 januari nog goedkoop jouw energielabel!

– 25 juni 2020 –

Heb jij al een energielabel voor je woning? Nee, niet de voorlopige, maar de definitieve. Het zit namelijk zo: zodra jij besluit je woning te willen verkopen of verhuren MOET je deze aanleveren bij de overdracht. Dit kun je nu nog goedkoop regelen, maar dat gaat veranderen!

Een energielabel, het woord zegt het al, geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Het speelt zelfs mee in de waarde van je woning, wist je dat? Voor koper(s) en huurder(s) is het interessant, omdat een zuinige woning lager is in kosten en beter is voor het milieu. Het energielabel loopt van klasse A tot en met klasse G. Waar klasse A aangeeft dat je woning heel zuinig is en weinig energieverbruikt, geeft klasse G aan dat het misschien verstandig is om wat klusjes op te pakken. Dubbel glas, vloer- muur- en dakisolatie, zonnepanelen, zomaar een paar voorbeelden die jouw woning energiezuiniger kunnen maken. En dat niet alleen, het zorgt er ook nog eens voor dat je honderden euro’s gaat besparen!

Nu beginnen wij niet zomaar over het energielabel. Op dit moment kun je een definitief label aanvragen voor 1 euro en heb je het de dag erna in huis. Vanaf januari 2021  moet er een controleur bij je thuis komen en kunnen de kosten oplopen tot zo 200 euro.  Via de website www.energielabelvoorwoningen.nl  kun je jouw definitieve label eenvoudig aanvragen.  Let op: het keurmerk is 10 jaar geldig, dus ben je van plan langer dan 10 jaar in je huidige woning te blijven, heb je nu geen definitief energielabel nodig.