fbpx

Huizenmarkt Ridderkerk

– 25 november 2021 –

Funda is ideaal. Natuurlijk blijft het balen voor een woningzoekende wanneer je belt voor een woning naar de makelaar en te horen krijgt dat de woning al mondeling is verkocht of dat er een bezichtigingsstop van toepassing is. Geloof me, wij begrijpen het. Ook een aantal van mijn collega’s hebben te maken met deze markt en zijn al meerdere keren opgebeld met een negatief bericht. De meeste mensen reageren vriendelijk, sommige schieten uit hun pannetje. De markt is een chaos en hoewel wij daar regelmatig voor op aangekeken worden: wij kunnen er daadwerkelijk niets aan doen. Goed, daar is al eerder een blog over geschreven en ik ga het er nu niet verder over hebben.

 

Ridderkerk — Waar ik het wel over wil hebben is de markt in Ridderkerk! Funda is ideaal, zoals ik net al zei. Zo kunnen zij ons, als makelaar, een inzage geven in o.a. het aantal woningzoekende, het aantal te koop staande woningen en waar met name op wordt gezocht per plaats. Vandaag: Ridderkerk. Woon jij in Ridderkerk en ben jij al geruime tijd op zoek naar een woning? Dan zou dit best wel eens interessant kunnen zijn.

Ik heb de cijfers erbij gepakt van de afgelopen 4 maanden. Funda analyseert het gedrag van een zoeker: hoe vaak komt iemand terug, hoe gericht wordt er gezocht en worden er objecten bewaard? Op deze manier kunnen zij kijken hoe serieus iemand op zoek is. Alleen deze mensen worden meegenomen in de cijfers. In de afgelopen 4 maanden was jij misschien 1 van de 4.099 woningzoekende. Ja, je bent zeker niet de enige, maar dat weet je waarschijnlijk al een tijdje. Op dit moment geeft Funda aan dat er 262 woningen/appartementen te koop staan. Dit is inclusief de woningen die mondeling zijn verkocht of zijn verkocht onder voorbehoud! Het lijkt dus best wel veel, maar in praktijk zijn het er minder.

 

Slikkerveer, Bolnes, Rijsoord en centrum Oost zijn de populairste wijken van Ridderkerk. Gemiddeld zitten daar tussen de 760 en 1012 zoekers!

 

Zoekfilters — Wat mij met name opvalt is de manier van zoeken. Het aantal kamers bijvoorbeeld. De hoogste piek zit bij de 5 kamers. 5 kamers is best veel. Denk jij er over na bij het invullen van je filters dat je de woning ook nog kunt verbouwen? Een open zolder biedt vaak de mogelijkheid om er minimaal 2 slaapkamers van te maken. Wanneer je dus zoekt op 3 of 4 kamers wordt je zoekopdracht breder, krijg je meer woningen te zien en heb je kans dat je door een simpele verbouwing toch een woning aankoopt die aan jouw eerste eisen voldoet.

Het zelfde geldt voor het aantal vierkante meters woonoppervlak. Voor een woonhuis (met name tussenwoning) wordt er veel gezocht op een minimum van 125m2. Voor nieuwere woningen is dit vaak haalbaar. Voor de iets oudere woningen kan dit net te veel zijn. Je ‘verwijdert’ door dit filter de woningen die met hun woonoppervlakte er niet iets onder liggen, maar wel de mogelijkheid bieden voor een uitbouw.

 

De gouden tip om een woning te kunnen aankopen hebben wij niet voor je. Het verbaast ook ons regelmatig hoeveel er soms wordt overboden. Maar misschien helpt het om je filters eens goed te bekijken en deze hier aan daar aan te passen? De keuze wordt groter en daardoor heel misschien een heel klein beetje de kans op aankoop. ‘Alle beetjes helpen’ zullen we dan maar zeggen.

 

Bron: Funda

Let op: genoemde aantallen zijn op basis van de afgelopen 4 maanden!