fbpx

Steuntje in de rug voor starters in Barendrecht

– 17 juni 2021 –

Iedereen weet dat de huizenmarkt bijna geen doen meer is voor starters. Gelukkig schieten er steeds meer gemeenten te hulp en wordt deze hulp bij sommige zelfs nog verder uitgebreid. Zo ook de gemeente Barendrecht, die graag starters nog een extra steuntje in de rug wil geven. 

Het college van gemeente Barendrecht heeft op 1 juni besloten de raad een nieuwe Verordening Starterslening Barendrecht voor te leggen. In het voorstel is bijvoorbeeld opgenomen het maximale aankoopbedrag gelijk te trekken met de Nationale Hypotheek Garantie grens.

Wethouder Arnoud Proos (wonen): “Als gemeente willen we starters graag steunen. In de aangepaste starterslening stellen we onder andere voor om het leenbedrag te verhogen van 30.000 euro naar 50.000 euro en de regeling uit te breiden naar nieuwbouw. De maximale koopsom van de woning willen wij ophogen van 200.000 euro naar 325.000 euro.” Behoorlijke verschillen en misschien voor jou wel de mogelijkheid om eindelijk kans te maken op een woning!

Op 29 juni besluit de raad of de nieuwe Verordening Starterslening Barendrecht wordt vastgesteld. Meer informatie? Vragen? Neem contact met ons op.