fbpx

UPDATE – De huizenprijzen

– 20 augustus 2020 –

We hebben weer een update! En in tegenstelling tot onze Rutte die afgelopen dinsdag met minder leuk nieuws om de hoek moest komen, mogen wij juist positief nieuws brengen. Het AD heeft hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer mogen interviewen. En natuurlijk, dit is één persoon, maar wat hij zegt kunnen wij als makelaar zijnde goed merken en dus beamen. 

Wat zegt Peter dan?

Logische vraag. Wij gaan het voor je samenvatten.

Er werd aan het begin van de crisis door vele mensen verwacht dat Covid-19 ook effect zou hebben op de woningmarkt. Maar nu, half augustus, blijkt dat dit nog steeds niet het geval is. De krapte op de woningmarkt blijft. Waar kopers 7 jaar geleden nog gemiddeld uit 30 woningen konden kiezen is dat op het moment maar 3. En nog steeds blijkt uit cijfers van de NVM dat een woning gemiddeld binnen 28 dagen is verkocht. Dit is extreem snel! Ik citeer Peter: ,,Als zelfs de coronacrisis al geen afkoeling veroorzaakt, houd ik mijn hart vast voor volgend jaar”.

Hoewel de werkeloosheid vermoedelijk nog flink gaat oplopen, stijgen de lonen van mensen die wél werk hebben door en volgend jaar verwacht het Centraal Planbureau alweer economische groei. Daarnaast is er een tekort aan nieuwbouw en worden de leenmogelijkheden voor twee verdieners verruimd. Dit alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat de huizenmarkt zelfs nog gekker kan gaan worden. Niks dalen met die prijzen! We gaan door! Let wel: mocht er een tweede lockdown komen dan kan dit weer heel anders verlopen.

Wat we eigenlijk willen zeggen: twijfel jij nog steeds of je wil verkopen? Geen stress. Nog steeds ziet alles er goed uit wat betreft woning verkoop, dus laat je droomwoning niet varen doordat je de verkoop van je eigen woning niet aandurf.

 

Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier om naar de pagina te gaan.