fbpx
Bouwjaar
Wonen
Kamers
Perceel
Onbekend

Omschrijving

Een unieke kans om in jouw eigen huis te bouwen in Ridderkerk-Rijsoord! “De Landerij van Rijsoord” is straks één van de mooiste woongebieden van de regio. De Landerij van Rijsoord staat voor veel woongenot in het ruimtelijke, groene polderlandschap van het zeer weidse plangebied in Rijsoord. Naast de rijwoningen, appartementen en de half vrijstaande woningen […]

Een unieke kans om in jouw eigen huis te bouwen in Ridderkerk-Rijsoord! “De Landerij van Rijsoord” is straks één van de mooiste woongebieden van de regio.

De Landerij van Rijsoord staat voor veel woongenot in het ruimtelijke, groene polderlandschap van het zeer weidse plangebied in Rijsoord. Naast de rijwoningen, appartementen en de half vrijstaande woningen is er binnen het project van De Landerij van Rijsoord ook plaats gemaakt voor 16 vrije bouwkavels. Kavels waarop je de mogelijkheid krijgt jouw eigen woning te ontwerpen en die te laten voldoen aan al jouw wensen.

De Landerij van Rijsoord

Het diverse woningaanbod bestaat uit 12 rijwoningen, 22 half vrijstaande woningen, 16 bouwkavels en 26 appartementen,. Alle woningen zijn straks ‘te gast’ in het landschap. Het plangebied bestaat nu voor een deel nog uit glastuinbouw kassen. Deze zullen verdwijnen en er ontstaat een weids woongebied met sterkte landelijke polderstructuur. De in karakteristiek landelijke stijl ontworpen nieuwbouwwoningen vormen samen met de groene omgeving een eigentijdse invulling van het gemoedelijke leven wat in vroeger tijden al zoveel mensen aansprak. Nu alleen met de gewenste duurzaamheid en het comfort wat je van moderne woningen mag verwachten. Naast dat het project woningen biedt voor verschillende doelgroepen, zal het tevens een mooi wandel– en recreatiegebied worden met veel water, groen en bloemen-, speel- en plukweides.

Rijsoord en omgeving

Rijsoord is centraal gelegen tussen de omliggende dorpen en tevens vlakbij de steden Rotterdam en Dordrecht. Het centrum van Ridderkerk is gemakkelijk te bereiken en biedt veel verschillende voorzieningen, ideaal naast de kleinschalige gemoedelijkheid van Rijsoord. Het dorp ligt aan de zuidzijde van Rotterdam tussen een aantal andere dorpen zoals het aangrenzende Barendrecht, Heerjansdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Het dorp heeft een verrassend rijke historie waarbij de Rijksstraatweg van oudsher een doorgaande handelsroute was van Den Haag naar Parijs. Rijsoord vormde zich rondom rivierarm de Waal. Het middelpunt van het dorp vormt de brug over dit afgedamde binnenwater, waarnaast het monumentale pand uit 1800 van vroegere herberg hotel Warendorp gelegen is. De planlocatie is gelegen langs de Rijksstraatweg, tussen de Lagendijk en de Geerlaan. Het uitgestrekte gebied meet 350 bij 350 meter (ca. 9 hectare) en De Landerij van Rijsoord komt in de plaats van de huidige tuinbouw kassen.

Gelegen aan de Geerlaan – wat de verbindingsweg is tussen Rijsoord en het centrum van Ridderkerk – heeft De Landerij van Rijsoord het beste van twee werelden. Alle gewenste voorzieningen en mogelijkheden van het nabijgelegen centrum van Ridderkerk en de rust, ruimte en kleinschalige kwaliteiten van het gemoedelijke Rijsoord. De directe omgeving biedt vele natuurlijke recreatievoorzieningen. Het uitgestrekte Waalbos, het water van de Waal, de Oude Maas en natuurlijk het poldergebied zelf zijn fijne plaatsen om de rust op te zoeken met een wandeling of voor sportief vermaak. Door haar bijzonder landelijke ligging waan je je in Rijsoord echt in een andere wereld als je thuiskomt na een drukke werkdag.

Zowel het centrum van Rotterdam als van Dordrecht zijn met de auto binnen 15 a 20 minuten bereikbaar. Met het openbaar vervoer is er vanaf De Landerij van Rijsoord een busverbinding naar het centrum van Ridderkerk en Barendrecht. Hier kun je overstappen op de trein als je elders werkzaam bent of naar school gaat. De afstand naar (NS-station) Barendrecht is met de fiets ook prima aan te rijden.

Heb je interesse en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op en de makelaars helpen je graag verder!

Interesse?

Bel ons op 0180-200 000 voor een afspraak.

Maak een afspraak

Kenmerken

Koopprijs
€ 445.000,- v.o.n.
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwvorm
Niet van toepassing

Oppervlakten en inhoud

Inhoud
0 m3

Energie

CV ketel combiketel
Nee

Buitenruimte

Liggingen
Landelijk gelegen
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soort garage
Geen garage
Oppervlakte
0 m2

Content info hier...